PODIJELITE

Kino Gorica u suradnji s udrugom Djeca susreću umjetnost nastavlja projekt “Sedmi kontinent”. “Sedmi kontinent” je filmski program namijenjen osnovnoškolskom uzrastu. Od petka, 10. veljače svaki dan se prikazuju projekcije animiranih i igranih filmova koje će moći gledati svi učenici velikogoričkih osnovnih škola, ali i osnovnih škola iz Općina Pokupsko i Kravarsko.

– Odabrani naslovi su suvremena europska i svjetska produkcija nezavisnog filma za djecu i mlade. Od novih dugometražnih animiranih filmova prikazuje se vješto ispričan i vizualno raskošan film “Pjesma mora”, nominiran za najbolji dugometražni crtani film Oscar 2015. Na repertoaru je i “Phantom boy”, u kojem se neuobičajeno za animirani film, spajaju fantastika i detektivski žanr. Prikazuju se i igrani filmovi – njemački suvremeni film “Krodkodili iz predgrađa”, namijenjen trećim i četvrtim razredima te francuski igrani film “Uvijek svoja”, namijenjen završnim razredima osnovne škole, posvećen temi odrastanja u ponajboljem filmu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala – poručuju iz POUVG-a.

“Sedmi kontinent” od ove godine surađuje s međunarodnim festivalom animiranog filma “Animafest” s ciljem da tijekom cijele godine djeca imaju mogućnost pogledati propuštene festivalske naslove te usvajati i produbljivati znanja na području animiranog filma.