PODIJELITE

Tijekom posjeta Dječjem vrtiću ”Žirek” resorni pročelnik Krešimir Ačkar najavio je novi iskorak Grada po pitanju predškolskog odgoja.

– Završetkom objekta u Cvjetnom naselju mi rješavamo jedan problem koji imamo dugi niz godina, a to su neupisana djeca roditelja koji zadovoljavaju sve uvjete za upis djece u vrtić. Od iduće akademske godine prema svemu sudeći, odnosno prema infrastrukturi kojom raspolažemo i analizi koju smo napravili, nećemo više imati problem s neupisanom djecom – poručio je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport.

zirek-djeca-vrtic-5No, pročelnik tu ne staje već najavljuje i smanjenje cijene vrtića. Prema njegovim riječima u gradskom proračunu za 2017. godinu trebala bi se osigurati sredstva za to. – Još ćemo se morati malo strpjeti da bude gotova konačna verzija prijedloga proračuna i da on bude usvojen na Gradskom vijeću. Međutim ideja i intencija je da cijena vrtića bude smanjena – dodao je Ačkar.

Cijena vrtića prema ovom planu trebala bi pasti za oko deset posto, a u tijeku je i izmjena pravilnika koja će omogućiti obiteljima s četvero i više djece besplatan vrtić za svu djecu. Roditelji više neće plaćati punu cijenu vrtića za protekli mjesec ako su djeca u vrtić išla tri i manje dana, već pola cijene. Sve ove promjene trebale bi osigurati bolje uvjete mladim obiteljima koje su se odlučile za život u Velikoj Gorici.