PODIJELITE

U Zagrebačkoj 13 otvorena je Škola lijepog čitanja u kojoj će djeca i mladi moći naučiti tajne verbalne komunikacije. U program se mogu upisati djeca od tri godine koja će kroz igru i slovkanje naučiti čitati, ali i starija djeca i mladi koji će ovdje moći unaprijediti svoje prezentacijske i komunikacijske vještine.

skola-lijepog-citanja-3– Problemi ne čitanja, loše komunikacije i sve većeg korištenja tehnologije nastaju u najmlađoj populaciji. Odlučili smo naše komunikacijsko znanje koje smo stekli u dugogodišnjem radu na radiju i televiziji prenijeti na mlade. Mi ih ovdje učimo vještinama i tehnikama radijskih i televizijskih voditelja, ali i kako zavoljeti knjigu i čitati s razumijevanjem. Nastojimo ih maknuti od kompjutera i igrica te im olakšamo daljnje školovanje – objasnila je Adrijana Škandro, voditeljica programa.

skola-lijepog-citanja-2Početkom iduće godine krenut će i program za odrasle u koji će se moći uključiti nastavnici, odgojitelji u vrtićima i svi oni koji rade s djecom. – Pomoći ćemo im da lakše čitaju, da ih djeca više slušaju i da lakše zadobiju njihovu pažnju tijekom njihovih interpretacije priče – dodala je Škandro.

skola-lijepog-citanja-4Projekt i otvaranje škole pozdravio je i resorni pročelnik Krešimir Ačkar. – Ovo je jedan sadržaj koji će obogatiti intelektualni razvoj naših sugrađana, koji će ovdje moći dobiti nešto što im u Velikoj Gorici nije bilo dostupno. Kao Grad ćemo uvijek podržati svaki projekt koji će pomoći u podizanju kvalitete odgoja i obrazovanja naših sugrađana prema njihovim potrebama – istaknuo je pročelnik.

skola-lijepog-citanja-6Velika Gorica napokon je dobila mjesto na kojem će generacije Goričana moći usavršavati svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, koje su danas tražene i prepoznate na tržištu rada.