PODIJELITE

Područne škole Bukevje i Veleševec danas su dobile osam računala. Riječ je o donaciji Veleučilišta Velika Gorica koje je svoja stara računala odlučilo pokloniti učenicima koji ih do sada nisu imali u svojim školama. – Mi smo im donirali osam računala na kojima je postavljen softver. Riječ je o računalima koja smo koristili na našem Studiju održavanja računalnih sustava, a koji stalno traži uvođenje novih tehnologija. Računala su u izvrsnom stanju i odlučili smo ih dati djeci – rekao je Toth Ivan, dekan Veleučilišta.

raunala1
foto: Facebook/Dražen Barišić

Iako se nalaze na području Općine Orle, dvije područne škole djeluju u sklopu Osnovne škole Novo Čiče i spadaju u mrežu goričkih osnovnih škola.

– U cilju nam je da se svako dijete ovdje u Bukevju i Veleševcu može upoznati s računalom i da jedan dio nastave može provesti na njemu. Da se zbliži s modernom tehnologijom važnom za njegov razvoj – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

foto: Facebook/Dražen Barišić
foto: Facebook/Dražen Barišić

Ova akcija neće stati samo na ovoj donaciji. Gradonačelnik je pozvao sve koji žele donirati svoja stara računala da se jave u Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport koji će ih uputiti na škole kojima je potrebna donacija. Ovom akcijom najzadovoljniji je, uz djecu, bio načelnik Općine Orle Ivan Petko. – Zahvaljujem se na ovim kompjuterima koji će omogućiti našim učenicima da ne zaostaju za tehnološkim dostignućima. Grad Velika Gorica kroz ovakve akcije pokazuje da vodi računa i o naše dvije područne škole – naglasio je Petko.

Načelnik je iskoristio priliku da zahvali Gradu Velikoj Gorici na besplatnim udžbenicima za učenike ove dvije područne škole i da iskaže ponos na tradiciju škole u Bukevju koja ove godine svali 156. godišnjicu osnutka.