PODIJELITE

Zbog izgradnje novog područnoga vrtića u Svačićevoj ulici, djeca iz tog objekta preseljena su u područni vrtić u Koprivničkoj ulici. Kako bi se smanjio pritisak, uređena je nova soba u kojoj su svoje mjesto našla novopridošla djeca.

zirek-djeca-vrtic-10– Djecu smo preraspodijelili u Sobu za rani razvoj, u kojoj se sada nalazi šestero djece. Četvero djece je u inkluziji u predškolskoj grupi, a u ovom prostoru, koji smo sada opremili, nalazi se šestero djece. Oni su ovdje dobili svoj prostor dok se objekt u Cvjetnom naselju izgradi – objasnila nam je Sandra Crnić, ravnateljica Dječjeg vrtića ”Žirek”.

zirek-djeca-vrtic-7Ulaganjem tridesetak tisuća kuna u prenamjenu prostora Grad je riješio problem smještaja djece iz vrtića u Svačićevoj ulici.

– Zahvaljujem Gradu na podršci zahvaljujući kojoj smo u kratkom vremenu napravili ovako lijep prostor u kojemu će djeca moći individualno raditi sa svojim odgojiteljima i defektolozima – dodala je ravnateljica.

zirek-djeca-vrtic-5Nova soba omogućit će mališanima bolje uvjete boravka, a njihovim odgojiteljicama bolje uvjete za rad. Izrazito je važna defektolozima, koji ovdje mogu individualno raditi s djecom s poteškoćama u razvoju.

zirek-djeca-vrtic-4– Didaktička oprema prilagođena je djeci s posebnim potrebama. Slijedi njihove individualne potrebe i njihov razvojni tijek. Prilagođena je njihovoj kronološkoj dobi i njihovoj intelektualnoj dobi – otkrila nam je Lidija Šustić, defektologinja u dječjem vrtiću ”Žirek”.

zirek-djeca-vrtic-2Nakon dovršetka izgradnje novog vrtića u Svačićevoj ulici prostorija će biti prenamijenjena u sportsku dvoranu u kojoj će se održavati kraći programi za djecu iz redovitog programa.