PODIJELITE

U Samoboru je ovog vikenda održan karate turnir Grand Prix Croatia, jedan od najjačih turnira u Europi. Karate klub Velika Gorica nastupio je s 18 natjecatelja te osvojio četiri medalje – jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce.

Na turniru je nastupilo dvije tisuće 100 natjecatelja iz 27 država i 241 kluba, a trajao je tri dana. Turnir je bio iznimno jak jer je veliki broj država nastupio sa svojom prvom nacionalnom selekcijom, a gotovo trećina natjecatelja bilo je iz Hrvatske. Bio je tako reći priprema za Prvenstvo Europe koje će se održati u Sofiji krajem veljače, a na kojem će nastupiti i Velikogoričani Kristijan Obrazović i Igor Vrban.

Foto: Karate klub Velika Gorica
Foto: Karate klub Velika Gorica

Igor Vrban osvojio je zlato u kategoriji kadeta +70 kg. – Put do najvišeg postolja nije bio nimalo lagan jer je morao pobijediti pet vrhunskih natjecatelja, reprezentativaca koji će konkurirati za medalju u Sofiji. Veseli nas i činjenica da je Igor u polufinalnoj borbi pobijedio prošlogodišnjeg viceprvaka Europe – poručio je Goran Živković, trener Karate kluba Velika Gorica.

Ema Novak je osvojila srebro, a Dominik Kučan i Filip Kaurin broncu u svojim kategorijama.

– Još jedan podatak o kvaliteti i snazi Grand Prix Croatia je da je 40% medaljaša s prošlogodišnjeg Grand Prixa osvojilo medalju na prvenstvu Europe. Najmasovnija kategorija na ovogodišnjem turniru je brojala 74 natjecatelja što je gotovo nevjerojatna brojka – objasnili su iz kluba.

Foto: Karate klub Velika Gorica
Foto: Karate klub Velika Gorica

Igora Vrbana i Kristijana Obrazovića očekuju jedne vikend pripreme te završne pripreme u Daruvaru u trajanju od sedam dana.