PODIJELITE

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica uključio se u kampanju “Čitaj mi” te poziva sve da daruju svoje knjige i slikovnice onima kojima je to najpotrebnije. Na taj se način podupiru obitelji da kod djece od najranije dobi razvijaju čitalačke navike, ali i svijest o vrijednosti knjige i čitanja.

– Svi zainteresirani mogu doći u Centar i donijeti knjige i slikovnice i ostaviti ih na polici u prizemlju. Djeca će tako imati dostupne slikovnice, moći će ih posuditi i vratiti kada ih pročitaju – poručuju iz Centra za djecu, mlade i obitelj.

Važno je kod djeteta razvijati predčitalačke i čitalačke vještine, a to je moguće ako se djeci čita od rođenja. Kasnije pomaže djetetu u savladavanju školskog gradiva i postizanju većeg uspjeha u životu. UNICEF se zalaže da svako dijete u Hrvatskoj dobije svoju prvu slikovnicu te da roditelji saznaju koliko je čitanje važno za djecu od najranije dobi. Petnaest minuta glasnog čitanja dnevno pomaže cjelokupnom djetetovu razvoju te ga potiče da ostvari svoj puni potencijal.