PODIJELITE

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u utorak, 28. veljače održat će se psihoedukativna radionica pod nazivom “Od emocionalno svjesnog djeteta do društveno odgovorne osobe”. Radionicu će voditi mag. psihologije Tatjane Gjurković.

– Djeca i odgoj djece u današnje vrijeme sve su češći snažan motivator za ove promjene kod roditelja i drugih koji odgajaju djecu. Svjesni važnosti socio-emocionalnog razvoja djeteta za nošenje sa stresnim situacijama, mnogi roditelji i drugi odrasli žele djecu naučiti vještinama koje će im upravo to omogućavati. No, da bi dijete odraslo u empatičnu i samo-svjesnu osobu, ona to iskustvo treba imati u odnosu s roditeljima i sa svojom okolinom tijekom svog odrastanja. Isprepletenost ovih zahtjeva – da bi dijete imalo socio-emocionalne vještine, ljudi u njegovoj okolini trebaju iste posjedovati – čini ovaj put još zahtjevnijim – poručuju organizatori.

U izlaganju će se govoriti o važnosti samo-svjesnosti vlastitih obrazaca osjećanja, razmišljanja i ponašanja, razgovora o emocijama i kako razgovarati o njima s djetetom. Također i o važnosti prepoznavanja neverbalnih znakova u razgovoru te kako poticati razvoj djetetove empatije što je preduvjet za razvoj djetetove socijalne svijesti i odgovornosti prema sebi i drugima.

Radionica počinje u 18 sati, a namijenjena je roditeljima, odgajateljima, učiteljima, psiholozima, pedagozima, logopedima.