PODIJELITE

Karate klub Velika Gorica na Prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održalo u Zagrebu protekloga vikenda osvojio je sedam medalja.

Igor Vrban u kategoriji kadeta +70 kg te Kristijan Obrazović u kategoriji juniora -61 kg postali su prvaci Hrvatske te će u veljači iduće godine nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održati u Sofiji u Bugarskoj.

karate-klub-velika-gorica-prvenstvo-hrvatske-4– Igor je svoj nastup osigurao još od prošlog Europskog prvenstva gdje je u istoj kategoriji osvojio broncu za Hrvatsku, a Kristijan je svoj plasman morao potvrditi na ovom prvenstvu Hrvatske jer je mijenjao uzrast. Kristijan je na prvenstvu Europe na Cipru osvojio srebro kao kadet, a ove godine ulazi u juniorski uzrast – poručili su iz Karate kluba Velika Gorica.

karate-klub-velika-gorica-prvenstvo-hrvatske-1Broncu su osvojili Petar Orešković u kategoriji kadeta (-52 kg) i Ines Grdenić u mlađim seniorkama (-50 kg). – Petar je u polufinalnoj borbi napravio kardinalnu taktičku pogrešku koja ga je stajala ulaska u finale. Ines tijesno gubi od dugogodišnje seniorske prvakinje Hrvatske tako da nakon dugo godina se prekida niz osvajanja titule najbolje u Hrvatskoj – objasnili su iz kluba.

karate-klub-velika-gorica-prvenstvo-hrvatske-3Ivan Vrban osvojio je broncu u kategoriji mlađih seniora (-75 kg) kao i Ivor Babić u kategoriji juniora (-55 kg) dok je Mia Mijović osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniora (-48 kg). – Ivor i Mia oboje propuštaju priliku osvajanja zlata, ali napominjemo da je to njihov prvi nastup u uzrastu juniora/rki. Naime ove godine su promijenili uzrast tako da ih i iduće godine očekuje nastup u juniorskom uzrastu – rekli su iz kluba.

karate-klub-velika-gorica-prvenstvo-hrvatske-5Na državnom prvenstvu nastupili su i Patrik Macukić te Slavko Vlahinić, no nažalost zaustavljeni su u ranom dijelu natjecanja.

karate-klub-velika-gorica-prvenstvo-hrvatske-9– Idućeg vikenda svi nastupaju na velikom međunarodnom prvenstvu Balkana u Sarajevu koji će im svima koristiti u natjecateljskom smislu, a najviše Kristijanu i Igoru kojima će to biti svojevrsna proba prije prvenstva Europe – najavili su novo natjecanje iz KK Velika Gorica.