PODIJELITE

Karate klub Velika Gorica nastupio je s ekipom kadeta i juniora na Ekipnom prvenstvu Hrvatske. Za ekipu juniora nastupili su Igor i Ivan Vrban, Kristijan Obrazović i Ivor Babić, a za kadete Patrik Macukić, Igor Vrban, Ivor Babić i Slavko Vlahinić.

Natjecanjem u subotu završena su natjecanja za 2016. godinu, a KK Velika Gorica okrunio se naslovima juniorskih viceprvaka i kadetskih prvaka Hrvatske.

– Obje ekipe čine dečki registrirani za naš klub i koji su potekli u Velikoj Gorici od prvih karate koraka. To navodimo iz razloga jer po pravilima Hrvatskog karate saveza na Ekipnom prvenstvu Hrvatske dozvoljeno je posuditi jednog borca iz drugog kluba. Pravila karatea ekipnog natjecanja je da trojica boraca nastupaju protiv trojice iz drugog kluba bez obzira na kategoriju, tj. na kilažu. Ekipu čine 4 člana (3 + 1 zamjena) – rekli su iz kluba.

Foto: Karate klub Velika Gorica
Foto: Karate klub Velika Gorica

Juniori pobjeđuju ekipe Sportslife iz Zagreba i Samobora na putu do finala rezultatima VG : Sportslife- 2:1 te VG : Samobor- 2:0.

– U finalnom meču slijedio je nastup protiv ekipe Tad Rijeka. Kristijan Obrazović i Ivan Vrban nažalost gube svoje borbe na prva dvije ploče čime Igor Vrban nije imao ni priliku nastupiti. Iako su odlično odradili borbe u prva dva kola, finalnim borbama taktički krivo pristupaju što je dovelo do poraza u finalu. Iako je srebro na državnom prvenstvu odličan rezultat, dečki su toliko htjeli to zlato i titulu najboljih u Hrvatskoj, da im ovo predstavlja jednu vrstu neuspjeha – objasnili su u klubu.

Foto: Karate klub Velika Gorica
Foto: Karate klub Velika Gorica

Kadeti pobjeđuju Samobor i Jastreb iz Jastrebarskog. U finalu ih dočekuje neugodna ekipa Croherc Hercegovina sastavljena od teškaša. Ivor Babić odlično taktički odrađuje prvu borbu 0:0, Macukić pobjeđuje u drugoj 2:1, da bi Igor Vrban u trećoj borbi uvjerljivom pobjedom 7:0 potvrdio naslov najboljih u Hrvatskoj.