PODIJELITE

U Bugarskoj u Sofiji od 17. do 19. veljače održano je Europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Kao što smo već pisali, ondje je Igor Vrban u kategoriji kadeta +70 kg osvojio broncu već na prvom danu natjecanja i time obranio treće mjesto s posljednjeg europskog prvenstva iz Limassola na Cipru. Drugog dana prvenstva su nastupili juniori i juniorke te Kristijan Obrazović u kategoriji -61 kg.

– Kristijan izvrsno odrađuje prvu borbu pobjedom protiv predstavnika Portugala Moreire i otvara mu se dobar ždrijeb za dalje jer na njegovoj strani liste predstavnik Kosova pobjeđuje svjetskog i europskog prvaka iz Italije Marchesea. Protiv Kosovara Kristijan ulazi odlično u borbu rezultatom 1:0, no u daljnjem tijeku izabire krivu taktike i gubi borbu rezultatom 1:2 – opisao je tijek borbe trener Goran Živković te istaknuo da je ukupni dojam s prvenstva, koje je bilo najjače i najmasovnije ikad, odličan jer su se i Vrban i Obrazović odlično borili i pokazali odličan karate predstavljajući Hrvatsku i Veliku Goricu na jednoj od najvećih karate smotri na svijetu.

U Sofiji se predstavilo 50 zemalja s 1 204 natjecatelja. – Koliko se karate brzo razvija iz godine u godinu, govori činjenica da su čak 34 zemlje na ovom prvenstvu osvojile medalju – zaključio je Živković.