PODIJELITE

Prije četiri mjeseca cijela Hrvatska upoznala je Zmaja Anđelka i njegov dugački rep, a sada je vrijeme da upoznamo Kornjačicu Ritu u još jednoj veseloj i poučnoj slikovnici koju je ilustrirala Mateja Boljar.

Organizator projekta ”Zmaj Anđelko pomaže djeci” Goran Čučković otac je trojice dječaka iz Velike Mlake, a ujedno je i autor, urednik i producent slikovnica za koje inspiraciju pronalazi u krugu svoje obitelji. Kao što nam je rekao u listopadu prošle godine, napisao je pet slikovnica, a ovih dana u pripremi je izdavanje druge o Kornjačici Riti. Za to je potrebno prikupiti  15 tisuća kuna. Želja je, kao i kod prve slikovnice, izdati tri tisuće primjeraka.rita1U projekt su se uključile lokalne i globalne izdavačke kuće, humanitarne udruge, zaklade, bolnice, škole, vrtići, medijske kuće i poznate osobe. Cilj projekat je stvaranje i distribucija slikovnica za djecu pacijente diljem Hrvatske i u drugim zemljama Europske unije.

Kako bi Ritu upoznala i bolesna dječica, uključite se u ovaj projekt lajkanjem, sheranjem postova ili doniranjem sredstava. Žiro račun za donacije je HR36 2340 0093 1031 3560 2. Ne zaboravite posjetiti web i Facebook stranicu ”Zmaj Anđelko pomaže djeci”.rita3