PODIJELITE

Učenici iz novinarskih sekcija, dramskih i literarnih iz svih srednjih škola Zagrebačke županije, okupili su se na jednome mjestu kako bi pokazali što sve znaju. Nakon što je Osnovna škola Nikole Hribara u utorak ugostila LidDraNo za sve osnovnoškolce iz županije, isto je jučer učinila i Ekonomska škola na srednjoškolskoj smotri. Devet pojedinačnih i devet skupnih nastupa srednjoškolaca iz Zagrebačke županije jučer se izredalo na sceni dvorane Gorica u Pučkom otvorenom učilištu.

– Možemo reći da smo uzbuđeni i ja i cijela škola jer to je velika odgovornost. Među nama sjede naši mladi pisci i pjesnici, mladi glumci i recitatori, mladi novinari i autori radijskih emisija. Učenici su se okušali u različitim vrstama umjetnosti i mi im na tome od srca čestitamo – rekla je ravnateljica Ekonomske škole Velika Gorica Vesna Brkljačić prilikom otvaranja LiDraNa.

Državna izbornica za dramski izraz Barbara Rocco naglasila je kako se iz godine u godinu vide promjene kod izvedbi koje učenici pripremaju zajedno sa svojim mentorima. – Stvari se mijenjaju, užasno su zanimljive pogotovo srednjoškolci. To me svaki put šokira jer kao da svaka nova generacija sve ozbiljnije shvaća i nameću im se sve teži problemi tako da imam osjećaj da u današnje vrijeme se djetinjstvo smanjuje, prebrzo odrastaju.

Iz 12 srednjih škola iz Zagrebačke županije na smotri je sudjelovalo više od stotinu učenika. Svi redom su talentirani, željni novih znanja i iskustava.

– Neki to rade iz hobija i veselja, ali zaista se tu nađu ljudi koji tome ozbiljno pristupaju, puno čitaju i proučavaju i ozbiljno se pripreme. Zna biti izvedbi koje su gotovo ravne prijemnima za Akademiju – zaključila je državna izbornica.

Vjerujemo da se mnogi od njih već pripremaju za novi korak u životu i nastavak školovanja u onome što vole, bila to gluma, proza, poezija ili novinarstvo. Najbolji iz županije nastupit će na državnoj smotri koja će se održati od 20. do 24. ožujka.